Ga naar de inhoud
Niet onbreekbaar

Geintje van Tesla: shirt met kapotgeslagen Cybertruck

In de webwinkel van Tesla kun je een shirt kopen waarop een kapot raam afgebeeld staat. Dat is hetzelfde 'onbreekbare' raam dat Tesla in de nieuwe Cybertruck per ongeluk kapotmaakte.

De Cybertruck is Tesla’s eerste elektrische pick-uptruck. Tijdens een presentatie in november wilde het bedrijf laten zien hoe stevig de ramen van de wagen zijn, door er een ijzeren bal tegenaan te gooien. Dat ging niet zoals verwacht: in beide ramen zat achteraf een fikse ster.

De exacte vorm van zo'n ster staat nu op een nieuw t-shirt in de webwinkel van Tesla, waar het kledingstuk simpelweg de 'Cybertruck Bulletproof Tee' heet. Volgens Tesla is het shirt "geïnspireerd door de Cybertruck-onthulling."

Moker

Tesla-baas Elon Musk is overigens nog steeds overtuigd dat zijn Cybertruck-ramen haast niet kapot te maken zijn. Kort na de persconferentie zei hij dat de ramen in kwestie eerder met een moker waren ingeslagen, om de weerbaarheid van het glas te demonstreren. Het raam bleef intact, maar volgens Musk "werd de basis ervan toen beschadigd".

De autofabrikant verkoopt ook een minder beladen kledingstuk. Een nieuwe hoodie laat simpelweg het logo van de Cybertruck zien. 

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's