Later dit jaar

Nieuwe Avengers-game en remake FFVII uitgesteld

14 januari 2020 18:03

Gamestudio Square Enix heeft zijn nieuwe Avengers-game en de remake van het geroemde Final Fantasy VII (FFVII) uitgesteld naar later dit jaar.

Dat vertelt de Japanse uitgever in twee persverklaringen. De FFVII-remake zal op 10 april verschijnen, in plaats van in maart. De Avengers-game wordt verschoven van mei naar september.

“We weten dat velen van jullie uitkijken naar de release van de Final Fantasy VII-remake", schrijft het bedrijf. "Om er zeker van te zijn dat we de game kunnen leveren die we voor ogen hebben, hebben we besloten de releasedatum te verschuiven."

FFVII verscheen origineel in 1998 en was één van de grootste successen van het Japanse bedrijf. Voor veel spelers was FFVII het allereerste rollenspel in 3D. Voor de remake wordt een klein deel van het spel compleet opnieuw uitgewerkt tot een lang avontuur.

Avengers-game

Het bericht over de Avengers-game is vergelijkbaar. "We gaan deze extra tijd spenderen aan het verfijnen en afmaken van de game", belooft dochterstudio Crystal Dynamics.

Het is voor het eerst dat Square Enix een hoogwaardige Avengers-game mag maken. In het spel vecht je als één van de bekende superhelden, waarna je online coöperatief met anderen kunt spelen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Geen PlayStation 5 op E3: Sony slaat gamebeurs over

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore