Sneller en luider

'Apple bouwt binnenkort boost-modus in macOS'

14 januari 2020 18:04

Apple zou binnenkort een boost-modus aan het besturingssysteem voor Macs toevoegen, waarmee de computers sneller presteren.

Er staan verwijzingen naar zo'n modus in de nieuwste bètaversie van macOS Catalina, de huidige versie van het besturingssysteem, meldt 9to5Mac. "Apps kunnen sneller presteren, maar de batterijduur kan verminderen en ventilatorgeluid kan toenemen", stelt een waarschuwing die in de software te vinden is.

De melding zit in de instellingen voor stroombeheer. Een tweede melding gaat over het tijdelijk overschrijden dan van de snelheidslimiet van de ventilator. Door die extra koeling zou de chip van de Mac zwaarder belast kunnen worden. Na een dag zou de optie automatisch weer uitschakelen.

Koelingsproblemen oudere MacBooks

Het is niet bekend of de boost-modus voor alle Macs en MacBooks beschikbaar komt, maar vermoedelijk niet. Apple bracht onlangs een nieuwe 16 inch MacBook Pro uit, met onder meer een verbeterd koelingssysteem. Wellicht kunnen alleen de allernieuwste MacBooks gebruikmaken van de functie, omdat oudere modellen juist te kampen hadden met koelingsproblemen.

De 16 inch MacBook Pro is in de plaats gekomen van het eerdere 15 inch-model, en vermoedelijk wacht het 13 inch-model binnenkort ook vervanging.

Deze week dook nieuw bewijs op dat Apple binnenkort met een nieuwe MacBook met Magic Keyboard komt, hetzelfde verbeterde toetsenbord dat ook in de 16 inch MacBook Pro. Het is nog niet bekend of die laptop een 13 of 14 inch scherm krijgt.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore