Geen PlayStation 5

Geen PlayStation 5 op E3: Sony slaat gamebeurs over

14 januari 2020 10:30

Sony staat dit jaar wederom niet op de gamebeurs E3. Vorig jaar sloeg het Japanse bedrijf het grote evenement ook al over. Sony lijkt daardoor de PlayStation 5 pas later dit jaar uit de doeken te doen.

Op E3 kondigen gamebedrijven doorgaans hun plannen voor het komende jaar aan. Ditmaal waren de verwachtingen hoog, omdat zowel Microsoft als Sony hun nieuwe spelcomputers dit najaar willen verkopen.

Sony lijkt echter niet van plan om de PlayStation 5 op E3 uit de doeken te doen. Het is voor het eerst dat een nieuwe PlayStation-spelcomputer niet op E3 wordt gepresenteerd.

Vermoedelijk organiseert het bedrijf een eigen persevenement om de spelcomputer te tonen. Daarmee volgt Sony het voorbeeld van smartphonemakers, die nog maar zelden hun toestellen op algemene beurzen presenteren.

PlayStation 5

De PlayStation 5 is deels al onthuld. Sony zei vorig jaar dat de nieuwe console games sneller kan laden door een ingebouwde SSD-schijf en een 8K-resolutie ondersteunt. Speciale ray-tracing-hardware maakt hyperrealistische lichteffecten mogelijk.

'Veel respect voor E3'

"Na lang beraad hebben we besloten om niet deel te nemen aan de beurs", vertelt een woordvoerder aan GamesIndustry.biz. "We hebben veel respect voor de organisatie van E3, maar we denken dat het niet de juiste plek is om onze plannen te presenteren."

Het bedrijf zegt wel "honderden evenementen voor consumenten" te gaan bezoeken, om daar games voor de PlayStation 4 en PlayStation 5 te laten zien. 

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore