Politieke reclame

Mark Hamill wist Facebook-account: 'Teleurgesteld in Zuckerberg'

13 januari 2020 19:49

Luke Skywalker-acteur Mark Hamill heeft zijn account op Facebook verwijderd. Hij is het beleid rond politieke advertenties van het bedrijf zat.

Dat vertelt hij op zijn Twitter-account. "Het is teleurstellend om te zien dat Mark Zuckerberg winst belangrijker vindt dan de waarheid", aldus de acteur.

In de tweet verwijst Hamill naar een artikel over Facebook’s recente uitspraken over het politieke reclamebeleid. Het bedrijf maakt een uitzondering voor politici, wiens advertenties niet door factcheckers worden onderzocht. Het bedrijf weigert ook om gemelde leugens in de reclames aan te passen of te wissen.

"We vinden dat mensen moeten horen van degenen die hun willen leiden, zelfs als daar iets lelijks tussen zit. Wat ze zeggen kan dan in het openbaar worden bekritiseerd en besproken", schreef het bedrijf recent over het reclamebeleid.

'Slaap hier beter door'

Hamill is het daar niet mee eens. "Ik heb daarom besloten om mijn Facebook-account te wissen", vervolgt hij. "Het zal velen van jullie niet interesseren, maar ik slaap er ’s nachts beter door."

De Star Wars-acteur is niet de enige die kritisch is over Facebook’s politieke advertentiebeleid. Het bedrijf ligt inmiddels al maandenlang onder vuur omdat politici anders worden behandeld dan andere gebruikers.

Twitter en Snapchat

Concurrenten van de techgigant kozen onlangs voor een ander beleid. Op Twitter en Snapchat is het bijvoorbeeld niet meer toegestaan om politieke reclame te plaatsen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zo veel verdienen sociale media aan politieke advertenties

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van