Elektrische auto's

Tesla looft miljoen dollar uit aan hackers die Model 3 kraken

10 januari 2020 16:06 Aangepast: 10 januari 2020 20:22
Beeld © Geoffrey Jansen

Tesla looft een prijzenpot van in totaal 1 miljoen dollar en een paar Model 3's uit aan de groep hackers die de elektrische auto kan hacken.

Tesla heeft zijn Model 3 net als vorig jaar ingezonden naar hackwedstrijd Pwn2Own van het Zero Day Initiative. Bij die wedstrijd proberen goedaardige hackers in wedstrijdverband nieuwe kwetsbaarheden in allerlei software te laten zien, vaak in ruil voor hoge geldprijzen.

Een hackersduo wist vorig jaar al het entertainmentsysteem van de Tesla Model 3 te hacken, en ging met de auto naar huis. Door het demonstreren van die kwetsbaarheid kon Tesla zijn systeem veiliger maken, daarom doet het bedrijf dit jaar grootser mee aan Pwn2Own.

Grote en kleine prijzen

De totale prijzenpot is opgedeeld in een aantal rangen, met beloningen vanaf 35.000 dollar voor kleinere hacks tot 500.000 dollar voor wie de de meest geavanceerde hack uitvoert en hun code door drie verschillende systemen van de Tesla-auto kan loodsen.

In allerlei andere klassen kunnen hackers ook nog tienduizenden tot honderdduizenden dollars winnen. Pwn2Own kent wedstrijden rond alle bekende internetbrowsers, besturingssystemen en andere software.

De hackwedstrijd is van 18 tot en met 20 maart in het Canadese Vancouver.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Duurtest Tesla Model S: zo briljant, zo raar

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van