Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
805 miljoen euro

Pokémon Go bracht in 2019 meer geld op dan ooit

10 januari 2020 09:56
Beeld © AFP

Spelers gaven in 2019 een recordbedrag uit aan de mobiele game Pokémon Go. Er werd voor ruim 800 miljoen euro uitgegeven aan in-game-aankopen in het populaire spel.

In totaal werd er vorig jaar 894 miljoen dollar uitgegeven door spelers van Pokémon Go, aan voorwerpen als nieuwe Pokéballs en meer opslagruimte voor gevangen Pokémon. Dat meldt onderzoeksbureau Sensor Tower, dat de omzet van de game al jaren bijhoudt.

Het nieuwe record verbreekt het de 832 miljoen dollar die spelers in 2016 aan Pokémon Go uitgaven, het jaar waarin het spel verscheen. In 2017 daalde dat bedrag met 29 procent naar 589 miljoen dollar, in 2018 groeide de uitgaven van spelers naar 816 miljoen dollar.

Pokémon blijft veruit de grootste

In totaal is er sinds de verschijning van Pokémon Go 3,1 miljard dollar aan de game uitgegeven. In zijn genre van locatie-gepasseerde games blijft Pokémon met afstand de grootste. Gamers moeten voor de game de straat op, een genre dat dankzij het succes van Pokémon inmiddels veel meer games kent.

Harry Potter-game Wizards Unite waar Pokémon Go-maker Niantic in 2019 mee kwam, haalde vorig jaar 23 miljoen dollar van spelers op, goed voor de laatste plaats in de top vijf. De op één na meest populaire game waarvoor spelers de straat op moeten is Dragon Quest Walk, waar in 2019 voor 201 miljoen dollar aan werd uitgegeven.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van