Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Tech

Het cruiseschip met achtbaan komt eraan

09 januari 2020 16:58 Aangepast: 10 januari 2020 17:59
Beeld © foto: Carnival

Cruisebedrijf Carnival stuurt dit jaar vier nieuwe cruiseschepen de zee op. Een daarvan, de Mardi Gras, zal met name pretparkliefhebbers kunnen bekoren: er komt een heuse achtbaan op het bovendek.

Met vierenzestig kilometer per uur kun je straks over het bovendek zoeven en dat met 360 graden uitzicht op de zee.

Het nieuwe en grootste cruiseschip van het Amerikaanse Carnival krijgt een elektrisch aandreven achtbaan waarbij je zelf de snelheid kunt instellen. Soundeffecten maken de beleving nog spannender - als het dat al niet is op bijna 60 meter boven de zee. 

6630 opvarenden

Het 344 meter lange schip waarop de achtbaan komt, weegt 180.000 ton. Er is plaats voor 6630 mensen, waaronder dik 1700 bemanningsleden. Op de 20 dekken valt naast de achtbaan ook onder meer te golfen, er is een basketbalveld, kartbaan, watervallen, skydive, zwembaden, theater en vele restaurants.

Volgens Cruisemapper is de totale bouwprijs van het schip 700 miljoen euro. Het hele gevaarte vaart als een van de eerste cruiseschepen in Amerika volledig op vloeibaar gas.

Op bijna 60 meter boven het zeewater met 64 kilometer per uur Op bijna 60 meter boven het zeewater met 64 kilometer per uur

Maximaal 150 kilo

De achtbaan kost 8 miljoen dollar. Er is een beperking bij de achtbaan op het schip: de passagier mag niet meer dan 150 kilo wegen.

Het schip wordt gebouwd door Meyer Turku in Finland. De eerste vaart zal dit najaar plaatsvinden, van Kopenhagen naar Southampton. Het schip meert dan ook even aan in Rotterdam. Daarna vaart het schip via de Verenigde Staten naar de vaste cruisebestemming: de Caribische zee.

Een drijvend Florence

Onder de andere nieuwe in vaart te nemen Carnival-schepen dit jaar zit ook de Costa Firenze. Dat schip is in Italië gebouwd en speciaal ontworpen om Chinese toeristen te ontvangen in een Italiaanse omgeving.

Er staan typische Toscaanse cipressen op het dek, net als het standbeeld van de David van Michelangelo. Het schip zou helemaal de sfeer van de stad Florence moeten uitstralen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore