Lidar

Bosch wil sensoren zelfrijdende auto’s goedkoop maken

02 januari 2020 13:26 Aangepast: 02 januari 2020 13:31
Beeld © ANP

Het Duitse Bosch gaat sensoren voor zelfrijdende auto’s presenteren, die goedkoper zijn dan de bestaande dure alternatieven.

Dat vertelt de fabrikant aan Reuters. Het gaat om een lidar-systeem waarmee zelfrijdende auto’s de omgeving scannen en objecten herkennen. Dit soort sensoren worden op het moment gebruikt in experimentele zelfrijdende auto’s van bijvoorbeeld Google, Ford en Apple.

De nieuwe Bosch-sensoren worden op gadgetbeurs CES 2020 onthuld. Deze beurs start op 7 januari, details over het lidar-systeem zijn tot dan nog schaars. Een woordvoerder van het bedrijf wilde nog niet vertellen wanneer de sensoren in de winkels liggen of wat ze precies gaan kosten. Ook de gebruikte technologie is nog een groot geheim.

Lidar-systemen zijn nu nog vaak relatief duur en worden vooral bij tests van grote bedrijven ingezet. Gemiddeld betaal je 10.000 dollar (bijna 9.000 euro) voor de sensoren. Analisten denken dat die prijs moet zakken naar 200 dollar om de sensortechnologie te veranderen in iets dat consumenten kopen.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van