Ga naar de inhoud
Noodnummer

SOS-functie op iPhone redt vrouw van aanranding

De SOS-noodfunctie op de iPhone heeft een Amerikaanse vrouw gered van een aanranding. De vrouw wist ternauwernood de SOS-knop activeren, waarna de politie automatisch werd gebeld en ter plaatse kwam.

Dat vertelt de vrouw aan regiozender WTKR.

Apple introduceerde de SOS-optie op de Apple Watch en in iOS 11. Door de ontgrendel- en een volumeknop tegelijk in te drukken, gaat er automatisch een alarm af en wordt het lokale noodnummer gebeld. De functie kan ook worden geactiveerd door vijf keer op de ontgrendelknop te drukken.

List

De aanvaller vroeg de vrouw om te helpen zoeken naar zijn iPhone, die hij op een lokaal strandje zou zijn kwijtgeraakt. Eenmaal op locatie bleek het een list te zijn: de man had helemaal geen iPhone en wilde de vrouw naar een afgelegen plek leiden.

3000
Lees ook:
3000 meldingen van verkrachtingen en aanrandingen bij Amerikaanse Uber-ritten

Het slachtoffer werd vastgegrepen en op de grond gewerkt. Haar mond werd bedekt waardoor ze niet kon schreeuwen om hulp, maar met haar hand kon ze wel de SOS-functie activeren.

Strandje

Agenten hoorden via de telefoon wat er aan de hand was en gingen naar haar gps-locatie. Omdat ze de aanvaller smeekte haar niet te verdrinken, wisten ze dat de vrouw op het strandje werd aangevallen.

De aanrander vluchtte toen de agenten arriveerden, maar werd snel gepakt. "Ik ben de agenten ontzettend dankbaar", zei ze achteraf. "Ze voeren ondankbaar werk uit, maar ik kan ze niet genoeg bedanken."

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's