Ga naar de inhoud
Hij heeft oogjes 👀

Volkswagen wil auto's opladen met autonome oplaadrobot

Beeld © Volkswagen

Geen plek meer bij de laadpaal? De mobiele oplaadrobot van Volkswagen komt autonoom naar je toe gereden. Dat is in ieder geval het concept.

Met de introductie van vele nieuwe elektrische auto's aankomend jaar, zouden er zo maar eens files kunnen ontstaan bij de laadpalen. Volkswagen heeft zijn gedachten de vrije loop gelaten en heeft een futuristisch concept getoond: een draadloze oplaadrobot die zelf de slang kan aansluiten. De robot heeft tevens twee ogen die verder geen functie hebben.

Bij een aanvraag via de app neemt de robot een rijbare accu mee, om deze vervolgens aan te sluiten aan de auto. Deze batterij blijft net zolang staan tot de elektrische auto weer vol is en de robot de batterij weer ontkoppelt. Eén accu bevat 25 kWh. Deze kan een middelgrote elektrische auto ongeveer voor de helft opladen.

Toekomstmuziek

In theorie dan, want de robot is voorlopig nog een concept en heeft geen verkoopdatum. Wel liet Volkswagen weten dat het de doelstelling voor de productie van elektrische auto's opschroeft. In 2023 wil de fabrikant minstens 1 miljoen elektrische auto's hebben gebouwd, eerder lag deze doelstelling nog in 2025.

Bron: Bright
BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl