Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Jezus appte ook niet

Paus roept op om smartphone af en toe weg te leggen

30 december 2019 12:58 Aangepast: 30 december 2019 14:42

Paus Franciscus heeft tijdens een preek opgeroepen om de smartphone vaker te laten liggen en in plaats daarvan een gesprek te voeren met de familie.

In een preek op het Sint-Pietersplein heeft paus Franciscus opgeroepen om de smartphone wat vaker te laten liggen, zo schrijft de BBC. Volgens de paus moeten zijn volgers een voorbeeld nemen aan Jezus, Maria en Joseph. "Zij bidden, werkten en communiceerden met elkaar."

Hij maakt zich zorgen over het gesprek aan tafel. "Ik vraag mezelf af of jij, in jouw familie, weet hoe je moet communiceren. Of ben jij zoals die kinderen aan de eettafel waar iedereen aan het babbelen is op hun mobiele telefoon... en er stilte heerst zoals bij een mis maar er niet gecommuniceerd wordt."

Volgens de paus "moeten we weer terug naar communiceren in onze families".

'Het is heel lelijk'

De paus nam wel vaker aanstoot aan mensen die zich laten afleiden door hun mobiele telefoon. Zo zei hij in 2017 tijdens een preek dat mensen geen foto's moeten maken tijdens de mis. "Het is een heel lelijk iets."

Volgens hem zijn het niet alleen de gelovigen die zich er schuldig aan maken. "Maar ook de priesters en bisschoppen. Alsjeblieft!"

Tegelijkertijd is de paus behoorlijk bij de tijd. Zijn Twitter-account heeft meer dan 18 miljoen volgers en hij heeft geëxperimenteerd met Google Hangouts en Telegram. Ook sprak hij eerder met YouTube-influencers en waarschuwde hij voor kunstmatige intelligentie.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore