Ga naar de inhoud
Endgame

Avengers in 2019 het populairst op Wikipedia

We zochten in 2019 het vaakst naar de Avengers op Wikipedia: de pagina voor de film Avengers: Endgame was dit jaar het populairst bij de online encyclopedie.

Bijna 44 miljoen mensen bezochten de filmpagina, waarop onder andere het verhaal, de cast, de muziek en het commerciële succes van de film besproken worden. Dat staat in een overzicht van beheerder Wikimedia.

De lijst met meest lucratieve films werd bijna 25 miljoen keer bezocht. Ook dat heeft vermoedelijk met Endgame te maken: de film brak afgelopen voorjaar alle records.

Het was niet het enige Marvel-succes op Wikipedia dit jaar. De pagina waarop alle films van de stripboekmaker staan, werd ruim 21 miljoen keer bezocht. De pagina van de film Captain Marvel had haast 16 miljoen bezoeken.

Seriemoordenaar populair

De op één na meest bezochte pagina is de lijst met overleden mensen in 2019. Daar werd nagenoeg 37 miljoen keer naar gekeken. Seriemoordenaar Ted Bundy wist met zijn pagina de derde plek te bemachtigen, vermoedelijk door de Netflix-documentaire over zijn daden.

De lijst met populaire pagina’s kan nog een beetje veranderen, omdat er is gekeken naar bezoeken tot en met 15 december 2019. Ergens in januari worden de laatste twee weken van het jaar toegevoegd aan het overzicht.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl