Secret Santa

Bill Gates verrast Reddit-gebruiker met 30 kilo aan kerstcadeaus

27 december 2019 07:50 Aangepast: 27 december 2019 07:58

Microsoft-oprichter Bill Gates heeft een Reddit-gebruiker ruim 30 kilo aan kerstcadeaus gestuurd.

De miljardair doet ieder jaar mee aan Secret Santa, een evenement waarbij Reddit-bezoekers lootjes trekken om elkaar kerstcadeaus te sturen.

Dit jaar had Gates het lot van een 33-jarige Amerikaanse vrouw getrokken, wie hij een grote verzameling aan cadeaus heeft toegestuurd. In het pakket zitten meerdere boeken, Lego-bouwpakketten van Star Wars en Harry Potter, oorbellen van The Legend of Zelda, Oreo-koekjes, een kerstmuts en Twin Peaks-merchandise.

Moeder overleden

Bijgevoegd aan het pakket zat een brief van de miljardair. "Wauw, is dit alweer je 95e Reddit-uitwisseling? Je lijkt me een vrijgevig persoon, hopelijk maken deze cadeaus je gelukkig tijdens de feestdagen."

"Ik weet dat geen van deze cadeaus ooit het verlies van je moeder zullen goedmaken, het spijt me om te horen van haar overlijden", vervolgt hij. "Ik heb ter ere van haar een donatie gemaakt aan de American Heart Association."

The Great Gatsby

Tussen de boeken zit ook een origineel manuscript van The Great Gatsby, met voorin een handgeschreven bericht van Gates. "Een cadeau van de ene Gatsby-superfan aan de ander", aldus de miljardair. De vrouw had een citaat uit het originele boek in de geloften op haar bruiloft verwerkt.

Gates besteedt altijd buitengewoon veel aandacht aan zijn Secret Santa-cadeaus. In 2017 had hij het lootje van een kattenliefhebber getrokken, aan wij hij een gigantische kattenknuffel cadeau deed, met daarnaast een donatie van 750 dollar aan haar favoriete goede doel.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore