Tech

Lucasfilm maakt heldhaftige student een Jedi in nieuw boek

23 december 2019 10:54 Aangepast: 23 december 2019 11:04
Beeld © Lucasfilm

Lucasfilm heeft een nieuwe Jedi vernoemd naar de overleden Amerikaanse student Riley Howell. Hij redde zijn klasgenoten door zich op een schutter te werpen.

De filmmaatschappij schreef in mei al in een brief dat de student een ereplekje in het Star Wars-universum kreeg. "We kunnen de details nog niet bekendmaken, maar hij zal in een toekomstig boek worden verwerkt. We vragen jullie om dit geheim te houden tot dit boek is gepubliceerd."

Inmiddels is dat boek verschenen. De Jedi Ri-Lee Howell wordt genoemd in de nieuwe Visual Dictionary, een soort encyclopedie met extra weetjes over het fictieve universum. 

Het personage zou als één van de eerste Jedi-meesters belangrijke informatie over de Force hebben gebundeld in geschriften. Die geschriften waren stiekem al te zien in The Last Jedi, waar Luke ze bewaarde op zijn afgelegen eiland. 

Op schutter gedoken

Het personage is gebaseerd op de student Riley Howell. Zijn klas aan de University of North Carolina werd 30 april belaagd door een schutter. Toen de man het vuur opende, dook Howell bovenop hem om zijn klasgenoten te beschermen.

De student gaf zijn klasgenoten de tijd om te ontsnappen. Bij het incident kwamen uiteindelijk twee mensen om het leven, waaronder ook Howell. Hij werd geraakt door drie kogels, waarvan één in zijn hersenen terechtkwam. 

Groot Star Wars-fan

Howell was als kind een groot Star Wars-fan. "In de vijf jaar dat ik hem kende, werd ik continu verrast door zijn encyclopedische kennis van het universum", schrijft de broer van zijn vriendin op Reddit. "Dat hij nu een historicus is die teksten schreef die belangrijk voor Luke waren, is buitengewoon cool."

"Bedankt, Lucasfilm", vervolgt het bericht, "Dit heeft onze Kerstmis betekenis gegeven, net nu we een moeilijk jaar proberen af te sluiten."

Kijk ook: zijn lightsabers echt mogelijk?

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore