Ga naar de inhoud
Elektrische fietsen

Elektrische Swapfiets nu ook in Utrecht

Wel een e-bike, niet de lasten. Swapfiets brengt de elektrische deelfiets naar Utrecht.

Vanaf deze week het ook in Utrecht mogelijk een elektrische swapfiets te huren. De deel-e-bike is de Power 7 met Bosch middenmotor, uitneembare accu en een bereik van 200 kilometer.

75 euro per maand

Wie zelf geen zin heeft in het onderhoud en bezit van een fiets kon al bij deelfietsmultinational Swapfiets met de kenmerkende blauwe voorband terecht. Die fietsers kunnen nu kiezen voor een e-bike, maar met de elektrische fiets boort Swapfiets ook een nieuwe markt aan. Want wie twijfelt over het nut van een e-bike of gewoon geen zak met centen voor de aanschaf heeft, kan nu voor 75 euro per maand aan de e-bike.

De Swapfiets Power 7 heeft een Bosch middenmotor die tot een snelheid van 25 kilometer per uur ondersteunt. De accu biedt een bereik van 200 kilometer en is dus ook geschikt om grotere afstanden af te leggen, zoals een flinke fietstocht of een weekendje weg. Of simpelweg minder aan opladen denken, en geen range anxiety meer. In het frame is een uitneembare accu verwerkt zodat de batterij in huis, op school of op kantoor kan worden opgeladen. Een groot pluspunt voor bewoners van drukke binnensteden die geen schuurtje of oprit hebben om hun e-bike op te laden. 

Maar is 75 euro per maand voor studenten, die toch vooral van de Swapfiets gebruik maken, niet wat prijzig? "Klopt", zegt oprichter Steven Uitentuis. "Er hangt een ander prijskaartje aan, dus we richten ons vooral op werkenden tussen de 20 en 45 jaar, die niet bezweet aan willen komen." En dat dus naast de eerder opgezette zakelijke markt.

160 duizend abonnees

Swapfiets timmert flink aan de weg, of aan het fietspad eigenlijk. Afgelopen zomer werd de Swapfiets Power 7 e-bike geïntroduceerd in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Het in Delft door studenten gestarte Swapfiets heeft inmiddels 160.000 abonnees in 48 steden in Nederland, België, Duitsland en Denemarken.

Volg meer updates over e-bikes

Swapfiets
Lees ook
Swapfiets gaat ook e-bikes verhuren, als eerste in Rotterdam en Den Haag
VanMoof
Lees ook
VanMoof lanceert fietsabonnement, ook voor e-bikes