Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Wait for Mate

Google-loze Huawei-telefoon begin 2020 in Nederland te koop

19 december 2019 19:13 Aangepast: 20 december 2019 11:40
Beeld © Bright.nl

De Chinese fabrikant Huawei brengt zijn eerste smartphones zonder de Google-apps en de Google Play Store binnenkort in Nederland op de markt.

Dat zegt een woordvoerder van Huawei tegen Bright. Hij verwacht halverwege het eerste kwartaal van 2020 een introductie van de Mate 30 Pro in Nederland. Het gaat voorlopig alleen om het topmodel, en niet om de 'normale' Mate 30 en de Mate 30 Lite. 

Bij de lancering van de Mate 30 Pro afgelopen september was het voornemen om de telefoon in 2019 in Nederland te lanceren. Inmiddels is de telefoon wel te koop in andere Europese landen: in Zwitserland en Spanje is de Mate 30 Pro beschikbaar voor ongeveer 1000 euro.

Zonder Google-apps

Huawei heeft bij de introductie van de Mate 30 Pro te maken met de Amerikaanse sancties. Hierdoor mag het bedrijf voor nieuwe telefoons geen gebruik maken van de Google-diensten. Dit betekent dat de standaard Google-apps zoals Gmail, YouTube, Chrome, Maps en Drive niet te vinden zijn, maar ook de app-winkel Google Play Store is alleen via niet-officiële omwegen te downloaden. 

Huawei biedt via de eigen app-winkel Huawei AppGallery wel enkele alternatieven voor ontbrekende bekende apps. Ook zijn de Google-diensten wel bereikbaar via de mobiele browser.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore