Vooral groot in VS

Netflix groeit vooral hard buiten de Verenigde Staten

18 december 2019 11:41 Aangepast: 18 december 2019 11:52
Beeld © Getty

Streamingdienst Netflix heeft in totaal 47,4 miljoen Europese abonnees. In de Verenigde Staten is de dienst het populairst: daar hebben 67,1 miljoen mensen een abonnement. Maar de groei van het bedrijf is juist buiten de VS het indrukwekkendst.

In zijn kwartaalcijfers was Netflix tot nu toe geheimzinnig over de exacte abonneecijfers in verschillende regio's. Het bedrijf vertelt hoeveel gebruikers er in totaal zijn, maar gaf tot nu toe geen verdere details.

Netflix heeft nu meer informatie gedeeld met de beurswaakhond SEC. Die gegevens zijn altijd openbaar in te zien, waardoor ineens iedereen een kijkje in de keuken krijgt.

Bij de Europese abonnees zijn ook gebruikers in het Midden-Oosten en Afrika opgeteld. Daarnaast heeft het bedrijf in Zuid-Amerika 29,4 miljoen abonnees. In Azië hebben 14,5 miljoen mensen een Netflix-abonnement.

Hoewel de Verenigde Staten de grootste afzetmarkt is voor Netflix, groeit het bedrijf juist meer in andere regio's. Daar zijn namelijk nog veel mensen te vinden die een abonnement kunnen afsluiten, terwijl Amerika steeds meer verzadigd is. Inmiddels komt 90 procent van Netflix zijn groei uit regio's buiten de VS.

Tientje per Europeaan

Het bedrijf zegt het meeste geld te verdienen aan Amerikaanse gebruikers. Een abonnement in de Verenigde Staten of Canada levert een maandelijkse omzet van gemiddeld 12,36 dollar op. Aan Europeanen wordt per gebruiker 10,26 dollar overgehouden.

Netflix ziet het aantal abonnees al jarenlang flink groeien. Het is de vraag hoe dat de komende periode zal voortzetten, nu concurrenten Disney+ en Apple TV+ zijn gestart.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore