Reflect

Zonne-koptelefoon van JBL moet 'oneindig' lang werken

16 december 2019 20:40 Aangepast: 17 december 2019 11:07

Een nieuwe koptelefoon van JBL heeft een speciale zonnelader, waardoor je hem in theorie nooit hoeft op te laden.

De JBL Reflect gebruikt speciaal oplaadmateriaal dat ook kunstmatig en indirect licht opvangt om op te laden. Hierdoor wordt hij bijvoorbeeld ook van stroom voorzien via de lampen in een metro.

Loop je anderhalve dag buiten, dan kun je voor 68 uur naar muziek luisteren - al heeft het apparaat slechts genoeg capaciteit voor 24 uur aan één stuk luisteren. De gebruikte technologie zorgt ervoor dat hij significant beter laadt als je hem langer in het licht houdt. Bij een oplaadperiode van twee uur springt de gebruikstijd bijvoorbeeld al naar 168 uur. 

Je kunt de koptelefoon met meerdere apparaten tegelijk verbinden, zodat je makkelijk schakelt van bijvoorbeeld een telefoon naar een laptop. Een knop laat je de Google Assistent of Amazon Alexa activeren, die via een microfoon commando's opvangt.

Op het moment is de zonneheadset nog niet te koop. JBL heeft een prototype gemaakt en haalt op crowdfundsite Indiegogo geld op om de productie te bekostigen. Het streefdoel is al behaald en het project loopt nog een maand.

De prijs is momenteel 89 euro. De eerste exemplaren worden in het komende jaar gemaakt, denkt de fabrikant. Rond oktober staan de eerste afleveringen vervolgens gepland.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore