What the cat?

Kattenfilter Snapchat brengt menig kat in verwarring

16 december 2019 10:25 Aangepast: 16 december 2019 10:54
Beeld © Snapchat

Katten zijn onder de indruk van het nieuwe kattenfilter van Snapchat, blijkt uit een videocompilatie. Met het filter verandert een mensenhoofd in een kattenkop.

Snapchat heeft zichzelf overtroffen door een filter te lanceren waarbij het hoofd van een persoon verandert in de kop van een kat. Het verandert ook de ogen en de neus, al blijven de haren wel intact.

Verschillende gebruikers plaatsten snaps online waarin ze samen met hun kat voor de telefoon plaatsnemen, waarbij katten eerst naar hun baasje keken en daarna naar hun baasje op het scherm, waarna er totale verwarring ontstond.

Volgens kattenexperts betekent dit niet direct dat katten hiermee zijn geslaagd voor de spiegeltest, een test die stamt uit de jaren '70 om te kijken of dieren bewust zijn van hun zelfbeeld op het moment dat ze in de spiegel kijken. In dit geval kijkt de kat niet naar zichzelf, maar naar de persoon, zegt dierengedragonderzoeker Sarah-Elizabeth Byosiere tegen techsite The Verge. "Er is weinig onderzoek naar kattencognitie en we weten niet hoe katten de schermen waarnemen."

Katten blijken bijzonder moeilijke proefkonijnen te zijn, omdat ze vaak weglopen bij wetenschappelijke studies en moeilijk te interesseren zijn. Volgens Byosiere schaden de huiskamertesten de katten niet. "Als de katten blij worden van dit en het verontrust ze niet, dan is het top."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van