YouTube-burnout

Oververmoeide PewDiePie neemt lange pauze in 2020

16 december 2019 08:33 Aangepast: 16 december 2019 09:45

PewDiePie heeft aangekondigd een pauze in te lassen. De Zweedse YouTube-ster, die momenteel 102 miljoen abonnees heeft, zegt in 2020 voorlopig geen video's te zullen plaatsen.

"Ik neem volgend jaar een pauze van YouTube", vertelt Felix Kjellberg, zoals de 30-jarige YouTube-ster eigenlijk heet. "Ik wilde het van tevoren vertellen." PewDiePie zegt in een video zaterdag dat hij tot dit besluit is gekomen, omdat hij uitgeteld is. "Ik ben moe. Ik voel me heel erg moe."

Hoe lang hij precies weg blijft van het platform, weet de Zweed nog niet. "Ik zal het later uitleggen, maar wilde dit alvast laten weten." Pewdiepie uploadde een dag later wel weer een nieuwe video. 

10 jaar lang

Kjellberg hintte in augustus al op een aankomende pauze. "Ik denk dat het goed zou zijn voor mij om op een bepaald moment een onderbreking in te lassen", zei hij destijds. "Het zou fijn zijn om voor het eerst in 10 jaar niet continu met YouTube in mijn hoofd te hoeven zitten."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

China blokkeert PewDiePie na grapjes over Winnie de Pooh

PewDiePie werd bekend met zijn commentaren bij games, maar ging later ook grappig bedoelde filmpjes plaatsen. Daarmee raakte hij meerdere keren in opspraak.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

YouTuber PewDiePie heeft 100 miljoen abonnees

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore