Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Billen bloot

Foutje van topman: Galaxy Fold toch niet miljoen keer verkocht

14 december 2019 11:26

Een topman van Samsung heeft een foutje gemaakt. Hij zei eerder deze week dat de Galaxy Fold-opvouwtelefoon meer dan een miljoen keer is verkocht, maar dat is toch niet het geval.

Samsung Electronics-baas Young Sohn zei op de TechCrunch Disrupt-beurs dat de telefoon in meer dan een miljoen handen is, ondanks het feit dat hij 2.000 dollar kost. 

Woordvoerders van het bedrijf spraken dit later alleen tegen toen het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap navraag deed. Vermoedelijk heeft Sohn een intern doel van Samsung verward met de werkelijke verkoopcijfers.

De woordvoerder benadrukt dat de telefoon nog niet een miljoen keer is verkocht. De juiste verkoopcijfers zijn nog niet gedeeld. Wel wordt er gehoopt op een half miljoen verkochte exemplaren in 2019.

Opvouwbare smartphone

De Galaxy Fold is een opvouwbare smartphone. Klap hem open en je hebt het schermformaat van een kleine tablet tot je beschikking. Journalisten ontdekten dat de telefoon echter snel kapot kon gaan, waarna Samsung terug naar de tekentafel ging.

Na maanden vertraging verscheen de Galaxy Fold alsnog, maar slechts in een beperkt aantal landen. Hij ligt nog niet in de Nederlandse winkels, hoewel importeurs hem soms wel aanbieden.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore