Hoge waardering

'Nederlanders houden vast aan tv-abonnement'

13 december 2019 15:14 Aangepast: 13 december 2019 15:15
Beeld © iStock

Nederlanders doen nog maar nauwelijks aan 'cord cutting', waarbij streamingdiensten het traditionele tv-abonnement totaal vervangen.

De overgrote meerderheid van de Nederlanders houdt vast aan het traditionele televisie-abonnement, blijkt uit een onderzoek door het Commissariaat voor de Media. Van de groep Nederlanders zonder tv-abonnement (zo'n 5 procent van alle huishoudens) heeft slechts 7 procent het afgelopen jaar zijn abonnement opgezegd.

De waardering van de traditionele tv-abonnementen blijft stabiel positief. De tv-aanbieder krijgt in 2019 gemiddeld een 7,7 als rapportcijfer van de Nederlander, sinds 2014 ligt ligt die waardering op minstens een 7,5.

Weinig overstappers

Nederlanders stappen nauwelijks over van aanbieder. Ruim 80 procent is in het afgelopen jaar van aanbieder gewisseld en 53 procent zit al zes jaar of langer bij dezelfde provider. Traditionele tv blijft ook voor jongeren belangrijk, ondanks de opkomst van nieuwer manieren van kijken.

Jongeren gebruiken "een brede mix van televisiezenders, on-demand en social media diensten". Mensen in oudere leeftijdsgroepen kijken nog steeds vooral traditionele tv.

Overwegen op te zeggen

Uit een onderzoek door Telecompaper bleek onlangs dat Nederlanders wel steeds vaker overwegen hun tv-abonnement op te zeggen. Vijf procent van de Nederlanders wil binnen een jaar van het traditionele tv-abonnement af. Nog eens 8 procent denkt over meer dan twee jaar het tv-abonnement te zullen schrappen.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van