Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Winterwaze

Waze waarschuwt nu ook voor sneeuw en gladde wegen

12 december 2019 16:04 Aangepast: 12 december 2019 16:37

De populaire navigatie-app Waze heeft meerdere waarschuwingen rond sneeuw en ijzel toegevoegd.

Waze toonde al waarschuwingen voor hagel en mist en daar komt nu ook sneeuw en ijzel bij. Waze-gebruikers kunnen vanaf deze week zien waar er sneeuw ligt en welke wegen glad zijn.

De nieuwe functies werken net als de rest van Waze vooral op basis van waarschuwingen van andere weggebruikers. Als iemand straks merkt dat een weg glad en onbestrooid is, kan dat via Waze makkelijk aan anderen worden doorgegeven. Sneeuw en ijzel kan worden doorgeven via de oranje meldingsknop onderin beeld. Onder Gevaar staat Weer, met daarna de verschillende weertypen.

Automatische omleiding

De routeplanner van Waze kan daarbij rekening houden met de omstandigheden, en de route aanpassen. De functie komt voort uit een verzoek van de Amerikaanse staat Virginia. Die staat met strenge winters verzocht Waze om zo'n functie toe te voegen.

Dat deed Waze, en de functie is direct wereldwijd beschikbaar. De verzamelde data kan ook door steden gebruikt worden om inzicht te krijgen in hun winterplannen, om bijvoorbeeld effectiever te strooien op plekken waar gebruikers veel meldingen doen. Wellicht komen de functies op termijn ook naar Google Maps, aangezien Waze onderdeel van Google is. Eerder kwamen andere Waze-functies ook al naar Maps.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore