Apple Cloth

Apple-scherm vereist speciaal Apple-doekje voor schoonmaak

11 december 2019 11:14 Aangepast: 11 december 2019 11:15

Apples nieuwe Pro Display XDR-scherm kan met een speciale laag nanoglas worden geleverd. Maar als je die duurdere optie koopt, mag je het scherm alleen schoonmaken met een speciaal doekje van Apple.

Het Pro Display XDR is sinds deze week te koop en kost 5.499 euro. Wil je een scherm dat glas met nanotextuur gebruikt, dan kost dat je 6.499 euro. 

Apple is in de handleiding stellig over hoe je de duurste variant van het scherm moet schoonmaken. "Gebruik uitsluitend het droge reinigingsdoekje dat met het beeldscherm is meegeleverd om stof of vlekken van het scherm te vegen", aldus de techreus.

Het is volgens Apple zelfs niet veilig om het nanoglas met water schoon te maken, laat staan andere vloeistoffen. Het 'normale' glazen scherm is een stuk makkelijk te reinigen: die kan volgens het bedrijf met een schoon en droog microvezeldoekje worden afgenomen.

Nanoglas

De strikte schoonmaakinstructies hebben vermoedelijk te maken met hoe het nanoglas in elkaar zit. Het duurdere glas is mat en laat geen reflecties zien. Volgens Apple is het glas "tot op het nanoniveau bewerkt", zodat reflecties worden tegengehouden zonder contrast te verliezen.

Het betekent hoe dan ook dat je Apples schoonmaakdoekje goed in de gaten moet houden. Raak je hem kwijt, dan kun je niet zomaar een nieuw exemplaar in de winkel kopen: ze zijn alleen via de klantenservice van Apple verkrijgbaar.

Nieuwe Mac Pro

De verkoop van het nieuwe scherm begon deze week, samen met een nieuwe Mac Pro. Die wordt verkocht vanaf 6.499 euro - met een maximumprijs van 62.419 euro. Zowel het scherm als de Mac Pro zijn bedoeld voor professionele gebruikers die krachtige apparatuur nodig hebben.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van