Extra veilig

iOS-update voegt veilig inloggen met fysieke sleutels toe

11 december 2019 11:01 Aangepast: 11 december 2019 14:25
Beeld © Yubico

Apple heeft iOS 13.3 uitgebracht met volledige ondersteuning voor beveiligingssleutels, verbeterd ouderlijk toezicht en meer nieuwe functies.

Eén van de grote nieuwe functies van het dinsdag verschenen iOS 13.3 is volledige ondersteuning voor fysieke beveiligingssleutels. Dat zijn sleutelhangers zoals de Yubikey, die worden gebruikt als tweede stap bij het inloggen. Alleen wie het wachtwoord en de fysieke sleutel heeft, komt een account binnen.

In iOS 13 konden individuele apps die ondersteuning al zelf toevoegen. Met iOS 13.3 worden de sleutels volledig ondersteund door Safari, waardoor extra beveiligd kan worden ingelogd in diensten als Gmail, Dropbox, Twitter, Outlook, en Facebook. Ook is het inbouwen van de ondersteuning makkelijker voor iOS-apps.

Communicatielimieten

Het ouderlijk toezicht wordt ook uitgebreid in iOS 13.3, met communicatielimieten. Ouders kunnen dan bepalen met elke contacten kinderen hoe lang en wanneer mogen communiceren. Dat werkt welk alleen met Apple's eigen apps: telefoon, iMessage en FaceTime.

Ouders zullen WhatsApp 's avonds nog steeds volledig moeten limiteren als zij kun kinderen willen weerhouden van nachtelijk chatten.

Geheugengebruik verbeterd

Daarnaast worden er weer een aantal bugs verholpen met de update. Zo zou het geheugengebruik verder verbeterd zijn, een punt waar iOS 13-gebruikers eerder over klaagden. Apps bleven niet behouden in de achtergrond, waardoor voortgang werd vergeten en apps steeds volledig opnieuw moest worden opgestart.

Ook wordt een FaceTime-bug verholpen die het hacken van een iPhone of iPad mogelijk maakte.

De update naar iOS 13.3 is te vinden in de Instellingen-app, onder Algemeen, Software-update.

Miniatuurvoorbeeld
Tips

Beveilig je accounts: sterke wachtwoorden en tweestapsverificatie

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van