Vanaf 6.499 euro

Mac Pro nu te koop - duurste model kost 62.419 euro

10 december 2019 19:01 Aangepast: 11 december 2019 09:24

De nieuwe Mac Pro is vanaf vandaag te koop. Wie het allerduurste model van de Apple-computer wil kopen, is maar liefst 62.419 euro kwijt.

Voor dat bedrag heb je wel een 2,5 GHz 28-core-processor, 1,5 terabyte aan werkgeheugen en twee videokaarten met ieder 32GB RAM. Daarnaast bevat de Mac Pro de Apple Afterburner-kaart, die het mogelijk maakt om meerdere grote ruwe videobestanden tegelijk af te spelen.

De Mac Pro is Apples nieuwe computer voor zakelijke klanten die buitengewoon hoge specificaties nodig hebben. Het is voor het eerst dat Apple een nieuwe Mac Pro verkoopt sinds de introductie van het model uit 2013, die door zijn cilindervorm vaak werd vergeleken met een prullenbak.

Kaasrasp

De nieuwe computer heeft een wat traditionelere pc-kast, maar dan gemaakt van aluminium. Het raster aan de voorkant wordt online gekscherend een kaasrasp genoemd.

Daarnaast verkoopt Apple een nieuw Pro Display XDR-scherm om op de computer aan te sluiten met een 6K-resolutie.

Vanaf 6.499 euro

Het is uiteraard mogelijk om de Mac Pro voor een lager bedrag te kopen dan het bovengenoemde maximumtarief: de computer staat vanaf 6.499 euro in de Nederlandse Apple Store. Het nieuwe XDR-scherm kost 5.499 euro.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van