Toestelcheck

Vodafone stopt in februari 2020 met 3G-netwerk

10 december 2019 14:40 Aangepast: 10 december 2019 15:01
Beeld © EPA

Klanten van Vodafone kunnen vanaf 4 februari 2020 niet meer het 3G-netwerk gebruiken.

Het volledige 3G-netwerk wordt op die dag offline gehaald, vertelt de provider in een persbericht. Door 3G uit te schakelen, kan Vodafone de vrijgemaakte frequenties inzetten om het 4G-netwerk te verbeteren.

Vooral klanten met een telefoon van voor 2013 worden getroffen. Die toestellen zijn nog niet uitgerust met een 4G-antenne. In oude toestellen zit soms ook nog een simkaart niet geschikt is voor 4G.

De simkaart kan bij de provider worden vervangen voor een 4G-variant, maar klanten moeten zelf nieuwe telefoons kopen als ze het internet willen blijven bezoeken.

Bedrijven

In de afgelopen twee jaar probeerde Vodafone om klanten met 3G te informeren over de geplande uitfasering. Daarbij kwamen ook een hoop bedrijven aan bod. Zijn hebben vaak apparaten die voor langere tijd worden gebruikt, waar een 3G-module bij is ingebouwd.

Vodafone is niet de enige provider die de stekker uit 3G wil trekken. KPN heeft plannen om hetzelfde in 2022 te doen. Tegelijkertijd werken de grote providers aan de bouw van de snellere 5G-netwerken.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van