Handen op elkaar

VR-bril Oculus Quest kan vanaf deze week vingers tracken

10 december 2019 09:55 Aangepast: 11 december 2019 11:02
Beeld © Bright

Virtualrealitybril Oculus Quest kan vanaf deze week de handen van gebruikers zien, zonder dat daarvoor een speciale gamepad nodig is.

De optie kan later in de week worden aangezet vanuit de instellingen van de headset, aldus Ars Technica. Daarmee is de handtracking eerder dan verwacht te gebruiken: Mark Zuckerberg zei afgelopen zomer dat de functie gepland stond voor begin 2020.

De Oculus Quest is een alles-in-één-virtualirealitybril die geen pc of spelcomputer nodig heeft. De headset wordt geleverd met twee controllers die normaliter de positie van je handen bepalen. De handtracking zorgt ervoor dat die controllers niet meer nodig zijn.

De handtracking gebruikt de camera’s voorop je bril om de positie van je handen te bepalen. Beweeg een vinger in de echte wereld en je ziet hetzelfde in virtual reality gebeuren.

Standaard-apps

De functie beperkt zich op het moment nog tot een paar standaard-apps van Oculus. Je kunt het startmenu met je handen navigeren en media kijken via Oculus TV. Ook de webbrowser wordt ondersteund.

Over ongeveer een week brengt Oculus een speciaal pakket uit voor ontwikkelaars, die hiermee handtracking in hun software kunnen verwerken. Het is dan een kwestie van tijd tot de eerste games met je handen gespeeld kunnen worden.

Medium

Oculus maakte ook bekend dat zijn VR-app Medium wordt verkocht aan Adobe. Met Medium kun je driedimensionale tekeningen maken waar je vervolgens doorheen mag lopen.

Moederbedrijf Facebook belooft dat er niks verandert. De app is op het moment nog gratis te downloaden in de Oculus Store. 

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore