Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Augmented reality

Ondersteuning eerste Google Glass AR-bril stopt

09 december 2019 19:21 Aangepast: 11 december 2019 11:02

Google introduceerde in 2013 de augmentedrealitybril Google Glass. Het bedrijf brengt nu een laatste update uit. Na 25 februari stopt het bedrijf de ondersteuning van de slimme bril.

Hoewel Google de ondersteuning van de Google Glass Explorer stopt, is de bril na 25 februari nog wel te gebruiken. Gebruikers moeten dan wel de laatste software-update installeren die Google heeft uitgebracht. Deze laatste update verwijdert de verplichting van een Google account dat gekoppeld moet zijn op een Glass om te werken.

Eigenaren van de zeldzame Google Glass hoeven zich niet te haasten: de update blijft nog twee jaar beschikbaar via de Google Glass Explorer-supportpagina.

Glassholes

De Google Glass Explorer was op 2013 als eerste beschikbaar voor ontwikkelaars in de VS. Hij kostte toen 1.500 dollar. De bril was nooit een succes en wekte zelf agressie op. De dragers, zogeheten 'glassholes', werden er van verdacht stiekem video-opnames te maken met de ingebouwde camera.

De stop van Google Glass Explorer betekent niet meteen het einde van de Glass-bril. Google werkt al een paar jaar aan een verbeterde versie, de Google Glass Enterprise Edition, voor zakelijke klanten zoals bijvoorbeeld magazijnmedewerkers. Zij zien in het prisma van de bril waar pakketten of onderdelen in het magazijn liggen. 

Google bracht eerder dit jaar een tweede generatie van de Enterprise Edition uit met een usb-c poort en een krachtigere processor. 

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore