Slide

Nederlandse gadget die gordijnen slim maakt nu te koop

08 december 2019 12:41 Aangepast: 08 december 2019 12:53

De Nederlandse Slide kan aan gordijnrails worden bevestigd, zodat je huidige gordijnen via een app worden geopend. De gadget is nu te koop.

Het apparaatje is gemaakt door de Amsterdamse startup Innovation in Motion gemaakt. Omdat je hem aan je huidige gordijnen hangt, moet het simpel zijn om alles te installeren. Volgens oprichter Thijs Olthof is het daarom "geen sci-fi, geen luxe hotelkamer en geen duur maatwerk".

De gordijnrails kunnen met de bijbehorende app worden bediend, waarin je ze ook bijvoorbeeld als wekker kunt instellen. Dan gaan de gordijnen open wanneer je wakker moet worden. Ze kunnen ook automatisch dichtgaan als het buiten donker wordt. 

Daarnaast zijn de gordijnen te koppelen aan slimme spraakassistenten, al komt ondersteuning voor de Google Assistent en Amazon Alexa pas op een later moment. 

Kickstarter

De Nederlandse uitvinding werd in 2016 al voor het eerst gepresenteerd, toen de makers geld inzamelden via crowdfundsite Kickstarter. Daarbij werd 200.000 euro ingezameld. 

Nu de eerste backers hun exemplaar hebben ontvangen, wordt de gadget online verkocht voor 299 euro. In dat pakket zit alles om gordijnen te automatiseren, ook als je een dubbel gordijn hebt.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore