Werner Vogels

Amazon-topman houdt toespraak in Osdorp Posse-shirt

06 december 2019 17:46 Aangepast: 06 december 2019 18:16

De technische topman van Amazon is Werner Vogels. Een Nederlander, en dat is hij niet vergeten: hij deed een toespraak in een T-shirt van rapformatie Osdorp Posse.

De 61-jarige Werner Vogels hield donderdag een keynote tijdens het grote Amazon-evenement AWS re:Invent. Dat draait om Amazon Web Services, de servertak van Amazon die een belangrijke pijler van veel websites en online diensten is.

Opvallend genoeg kwam Vogels op het podium in een T-shirt van Amsterdamse rapformatie Osdorp Posse. Onder leiding van Def P legde die groep het fundament van de Nederlandse hiphop, met de introductie van de nederhop: Nederlandstalige rap waarbij Engelse straattaal letterlijk werd vertaald. Osdorp Posse stopte in 2009. 

Bekend is Osdorp Posse in de VS niet, blijkt uit een Google Trends-zoektocht die Business Insider uitvoerde. Tijdens de toespraak van Vogels op 5 december rond 17:00 uur is een flinke piek in het aantal zoekopdrachten naar 'Osdorp Posse' vanuit de VS te zien. Wie weet kan Def P het Amerikaanse publiek alsnog bekendmaken met de originele Amsterdamse taal, de grootste hit van de rapgroep.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Amazon-directeur: stembediening heeft de toekomst

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van