YouTube Rewind

Het aantal likes bepaalt YouTube Rewind 2019

05 december 2019 20:06
Beeld © YouTube

De jaarlijkse YouTube Rewind-video om videomakers in de spotlight te zetten, bestaat dit jaar uit beelden van de YouTubers zelf. Het aantal likes bepaalt welke.

YouTube Rewind 2018 is de meest gehate video op YouTube. De poging om de opvallendste videomakers van het jaar te vieren heeft de meeste duimpjes omlaag gekregen. Daarom doet YouTube het dit jaar anders.

"In 2018 hebben we iets gemaakt wat jullie niet leuk vonden. Voor Rewind 2019 kijken we naar wat jullie wel leuk vonden", stelt YouTube. In plaats van een geacteerde video met bekende YouTubers, staan in Rewind 2019 de populairste video's centraal.

In verschillende categorieën zet YouTube de video's met de meeste likes op een rij. Zo wordt er onder andere gekeken naar de populairste dansvideos en videoclips met meeste likes, met op de eerste plek Senorita van Shawn Mendes en Camila Cabello.

PewDiePie

Games zijn ook een populaire categorie op het platform. Gamestreamer PewDiePie is de meest populairste videomaker. Zijn video's zijn 4 miljard keer bekeken. De populairste videogames op YouTube zijn Fortnite en Minecraft. 

De Nederlandse NikkieTutorials had bij Rewind 2018 nog een grote rol, maar in Rewind 2019 is ze enkel in de intro te zien. In de categorie 'beauty video's' is de succesvolle videomaker verslagen door onder andere Kylie Jenner en James Charles.   

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore