Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Plex is flex

Plex streamt nu gratis films en series van grote studio's

05 december 2019 13:58 Aangepast: 05 december 2019 14:02

Gebruikers van de bekende videosoftware Plex kunnen voortaan gratis films en series van Warner Bros, MGM en Lionsgate kijken. De films en series worden onderbroken door reclames.

De gratis online streamingdienst is vanaf nu in de meeste landen beschikbaar. Plex is daarmee een van de eerste videodiensten die wordt betaald uit reclames met een bijna wereldwijd bereik.

Plex heeft deals gesloten met onder andere MGM, Warner Bros, Legendary Wednesday en Lionsgate om duizenden films en series uit de catalogi van die studio's te mogen aanbieden. De beschikbare titels kunnen per land verschillen. 

Hoewel de nadruk eerst op films ligt, zal Plex de komende maanden het aanbod van tv-content uitbreiden. Naast films en series zijn er ook documentaires, concertvideo's en programma's voor kinderen te zien.

Ondanks dat het aanbod van Plex gratis is, kan de dienst zich lastig onderscheiden van bijvoorbeeld Netflix, Disney+, Amazon Prime en Apple TV+. Niet alleen bieden de concurrenten films en series aan zonder storende reclames, ze bieden veelal unieke content die alleen op het eigen platform te zien is. Hoewel Plex wel zegt enige unieke content te bieden, zijn de meeste films en series ook via andere (betaalde) diensten te streamen. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Plex gaat films van Lionsgate wereldwijd legaal aanbieden

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore