Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
coca carton

Blikjes Coca-Cola verpakt in karton in plaats van plastic

05 december 2019 12:04

De multipacks van blikjes Coca-Cola komen nu een kartonnen verpakking, de KeelClip.

Bij Coca-Cola in Dongen is een nieuwe minimalistische kartonnen verpakking voor multipacks blik gelanceerd. Binnenkort koop je je blikjes cola met een kartonnen doosje rond de bovenkant.

De KeelClip, zoals de kartonnen verpakking voor aluminium blikjes heet, zorgt voor een jaarlijkse besparing in Nederland van 350.000 kilo nieuw plastic. Karton is beter te recyclen dan zacht plastic. Bovendien kunnen dieren niet verstrikt raken, zoals gebeurt met de plastic cirkels die nu gangbaar zijn.

Kritische reacties

Op LinkedIn reageren mensen kritisch op de kartonnen KeelClip. Is het wel zo nodig blikjes als sixpack aan elkaar te maken? En kan dat niet slimmer dan met karton?

Biermerk Carlsberg plakt bijvoorbeeld blikjes aan elkaar met een beetje lijm tot snappack. Corona schroeft de blikjes op elkaar met een vernuftig gevormde bovenkant. En is het grootste deel van het product in de blikjes niet gewoon water dat ook uit de kraan komt? De verwachtingen richting het miljardenconcern Coca-Cola liggen hoog. Maar op LinkedIn klinkt ook lof: "Het zorgt in ieder geval voor minder plastic, je moet ergens beginnen, toch?"

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore