Games

Google Assistent werkt nu (deels) op Stadia

04 december 2019 09:48 Aangepast: 04 december 2019 09:52
De controller van Google Stadia Beeld © Bright

De Google Assistent-knop op de Stadia-gamecontroller werkt vanaf deze week, maar nog niet in games.

In de Stadia-app zit nu een optie om de stemassistent mee in te schakelen. Vervolgens kan deze worden geactiveerd met een knop in het midden van de controller.

Met de stemassistent is het mogelijk om bijvoorbeeld een game op te starten. Algemene commando’s die werken op Google Home of smartphones, zitten ook in de gamecontroller. Je kunt bijvoorbeeld vragen naar het huidige weer.

De Google Assistent werkt op dit moment alleen op het beginscherm van Stadia. Zit je in een game, dan heb je niks aan de assistentknop. Dat moet op termijn veranderen: uiteindelijk kan de stemassistent tips geven als je vastzit in een game.

Gamen zonder console

Stadia is het nieuwe gameplatform van Google. Gebruikers kopen geen spelcomputer, maar streamen hun games vanaf een datacenter naar een tv, pc, tablet of smartphone.

De eerste kopers hebben sinds november dit jaar toegang tot Stadia, maar veel van de beloofde functies ontbraken in eerste instantie van het platform. Hierdoor was de Google Assistent voor enige tijd ook onbruikbaar, ondanks dat er wel een knop voor op de gamepad zit.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore