Kilo's aan drugs

FBI onderzoekt drugshandel op PlayStation Network

04 december 2019 08:47 Aangepast: 04 december 2019 09:28

De FBI is een onderzoek gestart naar een drugshandelaar die grote hoeveelheden cocaïne verkocht. Dat deed hij volgens de federale agenten op PlayStation Network.

Het onderzoek richt zich op online drugshandelaar Curtis Alexander, die zich op PlayStation’s servers ook wel 'Dola' noemt, aldus juridische documenten ingezien door Vice. Hij gebruikte de gamedienst om audiogesprekken te voeren met potentiële klanten.

Dola bleek geen kleine handelaar te zijn. Volgens de FBI verkocht hij cocaïne voor 34.000 dollar per kilo. Hij werd betrapt toen hij aan een undercoveragent 100 gram probeerde te verkopen voor 4.400 dollar. 

Audio

Niks lijkt er op te wijzen dat PlayStation Network de audiogesprekken van Dola ook heeft opgenomen. De FBI heeft Sony daarom gevraagd om alle gegevens te overhandigen die het bedrijf wel in handen heeft.

De FBI hoopt alle bewaarde e-mails, chatberichten en andere vormen van communicatie te krijgen. Ook wil de politiedienst graag weten welke games de verdachte speelde en hoe ver hij in iedere game precies was.

Woonadres

De FBI wil ook andere informatie gekoppeld aan de account in handen krijgen, zoals een fysiek woonadres, telefoonnummers en bekende wachtwoorden. Bovendien willen het alle gebruikte ip-adressen inzien.

Het is nog afwachten hoeveel data Sony precies kan overhandigen. Daaruit zal blijken hoe slim het voor Dola was om PlayStation Network te gebruiken. Criminelen zoeken vaak naar veilige chatdiensten, die weinig informatie verzamelen die de politiediensten kunnen opvragen.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore