Escobar Fold 1

Broer Pablo Escobar onthult 'onbreekbare' opvouwtelefoon

03 december 2019 11:16 Aangepast: 03 december 2019 17:22

De broer van de beruchte drugsbaron Pablo Escobar heeft een eigen smartphone onthuld. De Escobar Fold 1 kan worden opgevouwen en moet onbreekbaar zijn.

Het toestel ziet er uit als een 7,8 inch-tablet die kan worden opgevouwen. Op die manier wordt het schermformaat gehalveerd en is hij als smartphone te gebruiken.

In de telefoon zit een Qualcomm 8-processor en twee camera’s, met respectievelijk 16 en 20 megapixel. Het apparaat draait op Android 9 en heeft plek voor twee simkaarten.

De Escobar Fold 1 moet goedkoper worden dan andere opvouwtoestellen. Hij komt in de winkels te liggen voor 350 dollar, omgerekend 315 euro. De opvouwtoestellen van Huawei en Samsung kosten meer dan duizend dollar.

Samsung moest zijn opvouwtelefoon meermaals uitstellen, omdat hij gevoelig was voor stof en schade. Dat is bij de Fold 1 niet het geval, belooft Escobar. Het toestel heeft geen glazen scherm, maar gebruikt een "speciaal soort plastic". Dat materiaal is volgens hem nagenoeg onbreekbaar.

'Ik ga Apple verslaan'

Met de opvouwtelefoon wil Roberto Escobar de strijd aangaan met Apple. "Ik heb veel mensen al verteld dat ik Apple ga verslaan, en dat gaat me lukken ook", vertelt hij aan Digital Trends

Escobar bereidt tegelijkertijd een class-action-rechtszaak tegen Apple voor. "Het zijn oplichters. Ze verkopen waardeloze telefoons voor een veel te hoge prijs. Mijn rechtszaak gaat ervoor zorgen dat ze alle benadeelde consumenten moeten terugbetalen."

In eerste instantie worden er 100.000 exemplaren van de telefoon gemaakt, die op de website van Escobar worden verkocht. Daar bood hij eerder ook een vlammenwerper aan, die het moest opnemen met de vlammenwerper van Elon Musk.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore