Dunner en lichter

'iPad Pro en MacBook Pro met mini-leds verschijnen in 2020'

02 december 2019 20:00 Aangepast: 02 december 2019 20:03

Apple zou volgend jaar een nieuwe iPad Pro en Macbook Pro met miniled-schermen op de markt willen brengen.

Dat meldt analist Ming-chi Kuo, die het vaker bij het rechte eind heeft bij Apple-geruchten. Kuo denkt dat beide apparaten in de tweede helft van 2020 in de winkels liggen.

Het zou gaan om een opvolger van de 12,9 inch iPad Pro die in 2018 op de markt verscheen. Daarnaast worden de mini-leds gebruikt in een nieuwe editie van de pas gepresenteerde 16 inch MacBook Pro.

Dunner en lichter

De mini-led-technologie moet apparaten dunner en lichter maken dan ze nu al zijn, denkt Kuo. Tegelijkertijd zou het scherm er kwaliteit even goed uitzien als het oled-scherm in bijvoorbeeld de iPhone 11.

Volgens Kuo zijn de nieuwe apparaten ook "beter voor de productiviteit en entertainment", al legt hij niet uit wat dit precies betekent.

Vervanger van oled

De nieuwe schermen worden voornamelijk geproduceerd door LG Display en GIS, die hierdoor veel baat bij de nieuwe Apple-producten hebben.

Apple gebruikt sinds de iPhone X oled-schermen in zijn duurdere modellen. Deze schermen lichten de pixels individueel op, waardoor een hoger contrast ontstaat. Bij een zwart vlak staat het volledige scherm namelijk uit.

Review: iPhone 11 en 11 Pro

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore