Keep America Great Again

Kandidaat koopt domeinnaam van slogan Trump

02 december 2019 19:09 Aangepast: 02 december 2019 19:18
ANP

De Democratische presidentskandidaat Tom Steyer heeft de Amerikaanse president Donald Trump een koekje van eigen deeg gegeven. De miljardair heeft de domeinnaam gekocht van Trumps slogan voor zijn herverkiezingscampagne: Keep America Great Again.

Op de website KeepAmericaGreat.com staat in koeienletters: 'Trump is een fraudeur en een mislukking'. Ook kunnen de bezoekers een link aanklikken waar ze een sticker kunnen kopen met die tekst.

"Trumps campagne is trots op het verzamelen van websites van politieke tegenstanders, maar ze vergaten de URL binnen te halen voor hun kenmerkende herverkiezingsslogan", aldus de campagne van Steyer.

Trump kocht ook domeinnamen

Trump is niet onbekend met het kopen van domeinnamen van de slogans van politieke tegenstanders. Zo kocht zijn campagne in oktober todosconbiden.com, nadat zijn Democratische rivaal Joe Biden de slogan Todos Con Biden (allemaal met Biden) in het leven riep. "Oeps, Joe is de Latino's vergeten", staat er op de site.

In 2015 kocht de campagne van Trump de website JebBush.com, die destijds een belangrijke uitdager was van Trump bij de Republikeinen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

YouTube en Google halen 300 Trump-advertenties offline

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Trump: Apple moet 5G-netwerk in VS bouwen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore