Elektrische auto's

Politie van Dubai krijgt Tesla Cybertruck

02 december 2019 17:37 Aangepast: 02 december 2019 19:07
Beeld © Dubai Police

De politie van Dubai heeft een Tesla Cybertruck besteld. De elektrische pick-uptruck moet zelfs al in 2020 worden geleverd.

De politie in de oliestaat Dubai staat bekend om zijn imposante vloot aan politieauto's. Zo heeft het een Aston Martin One-77, een Bentley Continental GT, een Bugatti Veyron, een Ferrari FF en Lamborghini Aventador uitgerust in de groenwitte kleuren van de organisatie. Nu heeft de politie ook een Cybertruck besteld, zo laat het weten via Twitter

Bijzonder is dat de politie aangeeft dat de Tesla Cybertruck al in 2020 arriveert, terwijl de massaproductie van de nieuwste Tesla-auto voor consumenten pas eind 2021 moet beginnen. Generaal Abdullah Khalifa Al Marri laat aan Arabian Business weten dat de auto voornamelijk gebruikt gaat worden om 'de beveiliging te bevorderen' op toeristische plekken, zoals de wolkenkrabber Burj Khalifa.

250.000 reserveringen

Tesla presenteerde vorige week de nieuwe elektrische pick-up truck. De Cybertruck zou sterker moeten worden dan de sterkste Ford F-150 en sneller dan een Porsche 911.

Inmiddels zijn er volgens Tesla-baas Elon Musk al 250.000 reserveringen voor de elektrische pick-uptruck binnen.

Afgelopen week dook ook een video op van een rijdende Cybertruck op de openbare weg in Californië:

Hoverboard

De politie van Dubai heeft er een handje van om snel in te stappen in innovatieve projecten. Zo testte het in 2017 met hoverbikes, waarmee tot 5 meter boven de grond kan worden gevlogen. Het is niet bekend wat de huidige status van dit experiment is.

Miniatuurvoorbeeld
Luister ook

Podcast: 'Tesla Cybertruck is een instant-classic'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van