Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Lange levertijd

'3 miljoen AirPods verkocht rond Black Friday'

02 december 2019 13:59 Aangepast: 02 december 2019 15:47
AirPods Pro Beeld © Bright

Apple overtreft zijn verwachtingen bij de verkoop van de draadloze oordoppen AirPods Pro, zegt een bekende analist. In het weekend van Black Friday tot en met Cyber Monday zou Apple 3 miljoen paar AirPods en AirPods Pro hebben verkocht.

Volgens Dan Ives, analist bij financiële dienstverlener Wedbush, heeft Apple een heel goed weekend achter de rug. Van Black Friday tot en met Cyber Monday zou het bedrijf 3 miljoen paar draadloze oortjes hebben verkocht. Het gaat om zowel de AirPods Pro als 'normale' AirPods, met of zonder draadloos oplaadbaar doosje. Ives doet zijn analyse op basis van bronnen bij leveranciers van Apple.

De oortjes waren hier en daar wel in de aanbieding, maar de korting scheelde meestal niet meer dan een paar tientjes. Blijkbaar maak het niet uit voor de kopers en willen ze de prijzige oortjes op tijd binnen hebben.

Analist Ives schat in dat Apple dit jaar zestig miljoen AirPods verkoopt. Volgend jaar verwacht hij zelfs 85 tot 90 miljoen verkochte setjes Apple-oordoppen. Vorige week bleek dat Apple de productie heeft verdubbeld van 1 naar 2 miljoen AirPods Pro per maand.

Levertijd

De grote vraag naar AirPods heeft als keerzijde dat er lange wachttijden kunnen ontstaan. In de Nederlandse Apple Store is de levertijd opgelopen naar meer dan vijf weken. Meerdere Nederlandse webwinkels hebben de AirPods Pro momenteel nog wel op voorraad.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

'Vraag naar AirPods in 1 jaar verdubbeld: 60 miljoen in 2019'

Miniatuurvoorbeeld
Luister ook

Podcast: Aangenaam verrast door de AirPods Pro

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore