Project Scarlett

Nieuwe Xbox krijgt geen virtual reality: 'Niemand vraagt erom'

29 november 2019 13:24 Aangepast: 29 november 2019 13:29

De opvolger van de Xbox One krijgt voorlopig geen ondersteuning voor virtual reality. De VR-functie "is niet onze focus", zegt Xbox-topman Phil Spencer.

"We reageren op waar onze consumenten om vragen, en niemand vraagt om virtual reality", zegt Spencer in gesprek met Stevior. Op Twitter ging hij dieper in op het vraagstuk: zelfs de onlangs aangekondigde nieuwe Half-Life-game speciaal voor virtual reality doet hem niet van gedachten veranderen.

"Ik heb wat geweldige VR-games gespeeld, zelfs Half-Life: Alyx in de zomer, geweldig. Maar het is niet onze focus met Scarlett", aldus Spencer. Half-Life: Alyx is de eerste nieuwe game in de Half-Life-reeks in twaalf jaar. Gamers wachten al jaren op een vervolg, en de nieuwe game wordt nu al gezien als dé game die virtual reality echt groot moet gaan maken. 

PlayStation 5

"Wij werken vaak aan hard aan dingen waar consumenten niet om vragen", zegt PlayStation-topman Shuhei Yoshida op Twitter in een plaagstootje naar Spencer. De PlayStation 4 heeft een bijbehorende PlayStation VR-bril, die ook met de PlayStation 5 zal werken.

Voor de huidige Xbox One werd tijdens de ontwikkeling VR-ondersteuning beloofd, maar dat bleef uit. Volgens Spencer zijn er genoeg andere manieren om VR-games te spelen. Zowel de PlayStation 5 als de nieuwe Xbox 'Project Scarlett' worden eind 2020 verwacht.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van