Gamestreaming

Samsung laat je pc-games streamend spelen op smartphones

28 november 2019 15:14 Aangepast: 28 november 2019 15:24
Beeld © Samsung

Gamestreaming komt er in steeds meer vormen. Samsung lanceert nu zijn eigen, gratis methode om games van pc's naar smartphones te streamen.

Google Stadia is net gelanceerd en veel andere gamediensten zijn al beschikbaar of komen er nog aan – gamestreaming lijkt het helemaal te worden. Ook Samsung doet mee, maar op een laagdrempelige manier. 

Met de nieuwe dienst PlayGalaxy Link kunnen pc-games naar Samsung Galaxy-toestellen worden gestreamd. Gebruikers installeren op hun eigen pc een app, op hun telefoon de PlayGalaxy uit de Galaxy Store. Daarna kan er vanaf de Galaxy-telefoon een game worden gestart, en zowel via wifi als 4G naar de smartphone worden gestreamd.

De games zijn op telefoons speelbaar met een gekoppelde bluetooth-controller, zoals die van de PlayStation 4 of Xbox One.

Galaxy-toestellen

PlayGalaxy Link was al sinds april in bèta beschikbaar voor de Samsung Galaxy S10, S10e en S10 Plus. Daar komt nu ook de Galaxy Note 10 bij, en begin december volgen de Galaxy S9, S9+, Note 9 en Galaxy A90.

De technologie van PlayGalaxy Link is gebaseerd op Parsec, dat vergelijkbare gamestreaming biedt voor apparaten van allerlei merken.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van