Ga naar de inhoud
Oerend elektrisch

Getest: elektrische brommer Brekr uit de Achterhoek

Beeld © Bright

De Brekr Model B is de eerste elektrische brommer van een startup uit de Achterhoek. Komende lente pas te koop, maar Bright reed er al op. "Een Nederlands designpareltje."

Op Bright Day maakte de elektrische brommer Brekr zijn debuut. Bezoekers van het tech-festival konden als eerste een ritje maken op de nieuwe e-brommer, die in Nederland is ontworpen en geassembleerd. 

De vorm van de Brekr past helemaal bij de elektrische technologie: de motor zit in het wiel, de bak is er voor de accu’s, en daar zit een zadel op. De actieradius is 50 tot 80 kilometer. Je kunt er een tweede accu naast zetten voor dubbel bereik. De Brekr B4000 is in de lente van 2020 verkrijgbaar voor 4199 euro, de tijdelijke introductieprijs is 3899 euro. 

Rijden met de Brekr is erg leuk, vindt Bright-reviewer Rutger Middendorp. "De accu’s hangen laag in het frame, dus je hebt een goede balans en een elektrische motor heeft al zijn power vanaf de eerste omwenteling. Dus je krijgt een lekkere druk in de rug. De Brekr is er als snorfiets of als bromfiets. Beperkt tot 25 km/u hoef je geen helm op bij de snorfiets. Maar het rijden is een stuk leuker boven de 30 km/u."

Bekijk de eerste indruk en laat een reactie achter.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

E-bike
Kijk ook
E-bike kopen? Dit moet je weten over elektrische fietsen