Een derde

Nederland koploper betalingen via wearables

28 november 2019 09:00 Aangepast: 28 november 2019 09:42
Beeld © ING

Nederland is koploper als het gaat om betalingen via wearables. Een derde van alle Europese transacties met een draagbare gadget wordt in Nederland gedaan.

Dat meldt MasterCard. Nederland is goed voor 33 procent van de Europese betalingen via een smartwatch of andere wearable zoals ring. Op de tweede plaats komt het Verenigd Koninkrijk met 18 procent, gevolgd door Zwitserland met 8 procent.

Ook wereldwijd scoort Nederland goed: alleen in Australië wordt meer via wearables betaald. MasterCard heeft gekeken naar zowel actieve wearables, met batterij, als naar passieve wearables. Die tweede groep gadgets is niets meer dan de chip van een contactloze betaalkaart in een draagbaar accessoire zoals een horloge, ring of armband.

Groei contactloze betalingen

De groei van betalingen via wearables hangt samen met de groei van contactloos betalen. Inmiddels is 61 procent van de Europese transacties in winkels contactloos, een groei van 23 procent sinds het begin van 2018. In Europa kan inmiddels in 70 procent van de winkels contactloos worden betaald, tegenover 42 procent begin 2018.

Apple Pay

Sinds de zomer is Apple Pay in Nederland beschikbaar. Nederland was daarmee één van de laatste landen in Europa waar de dienst beschikbaar kwam, onduidelijk is waarom de dienst zo lang op zich liet wachten. Google Pay is nog steeds niet beschikbaar via Nederlandse banken.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van