SwatchPAY

Nu ook contactloos betalen met Swatch-horloges in Nederland

27 november 2019 13:11 Aangepast: 27 november 2019 17:10

ABN Amro is deze week in Nederland begonnen met het ondersteunen van SwatchPAY, voor contactloos betalen via horloges van Swatch.

SwatchPAY is de nieuwste methode voor contactloos betalen die ABN Amro aanbiedt, naast methodes als een ring, armbanden, sleutelhangers en betalen met horloges van Fitbit en Garmin. Ook ondersteunt ABN Amro sinds oktober Apple Pay.

SwatchPAY werkt via traditionele horloges van Swatch, die zijn voorzien van een NFC-chip. Die chip werkt hetzelfde als bij ov-chipkaarten en bankpassen met contactloos betalen, en hoeft dus niet opgeladen te worden. Het betalen werkt ook als de batterij van het horloge leeg is, in tegenstelling tot contactloos betalen met smartphones en smartwatches.

Pincode boven de 25 euro

De betaalmethode van Swatch kent ook dezelfde nadelen als contactloos betalen via een bankpas. Wie meer dan 25 euro wil betalen, moet zijn pincode op het pinapparaat invoeren. Wie SwatchPAY wil inschakelen, moet daarvoor met zijn horloge en ABN-bankpas naar een winkel van Swatch.

De SwatchPAY-horloges kosten 75 euro per stuk, en zijn herkenbaar aan een gesp met een draadlooslogo. Er zijn zes verschillende SwatchPAY-horloges, allemaal met klassieke wijzerplaat en met het bekende Swatch-uiterlijk.

Rabobank gaat SwatchPAY in januari ook ondersteunen, meldt iCulture. De Rabobank ondersteunt al langer betalen met wearables via Garmin Pay en Fitbit Pay.

Android Wallet gestopt bij ABN

ABN Amro staakte vorige week de ondersteuning van Android Wallet. Volgens de bank werd de mogelijkheid te betalen met de Wallet-app op Android-telefoons te weinig gebruikt.  

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

'Facebook wilde Fitbit overnemen maar greep mis'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van