Cybertruck

250.000 reserveringen voor Tesla Cybertruck

27 november 2019 10:36 Aangepast: 27 november 2019 10:41

Tesla heeft inmiddels al 250.000 reserveringen binnen voor de nieuwe elektrische pick-uptruck Cybertruck.

Topman Elon Musk deelde de nieuwe cijfers woensdag via Twitter. Het kan overigens nog jaren duren voordat de eerste elektrische pick-uptruck van Tesla daadwerkelijk te koop is. Tesla wil eind 2021 met de fabricage beginnen.

Het afgeven van reserveringen door Musk is opvallend. Eerder deed hij updates over reserveringen namelijk nog af als irrelevant. Maar hij lijkt een draai te hebben gemaakt sinds de vrij dramatisch verlopen presentatie van de Cybertruck, afgelopen vrijdag.

Ruiten vernield

Het hoofd design van de Amerikaanse autobouwer wilde bij de presentatie aantonen dat het futuristisch uitziende voertuig extra stevig is, maar vernielde daarbij per ongeluk twee ruiten. Het ontwerp van de pick-uptruck zorgde bovendien bij kenners voor verdeelde reacties, terwijl analisten hoopten dat Tesla een flink aandeel zou kunnen pakken van de wat traditioneel ingestelde markt voor pick-uptrucks.

Overigens ontbreekt verdere duiding rondom de bestellingen. Musk twitterde slechts '250k', wat staat voor 250.000. Enkele dagen geleden was dat '200k' en daarvoor '187k'. Bij de eerste tweet na de presentatie van de Cybertruck gaf hij nog wat meer details. Tesla was niet direct bereikbaar voor een reactie.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Zo kwam het dat de 'onbreekbare' ruiten van Tesla-truck braken

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van