Ga naar de inhoud
Elektrische auto's

Zo kwam het dat de 'onbreekbare' ruiten van Tesla-truck braken

Elon Musk naast de 'onverwoestbare' ramen van de Cybertruck. Beeld © AFP

De presentatie van de nieuwe elektrische pick-up van Tesla ging vorige week helemaal mis en liep uit op een pr-catastrofe. Elon Musk wilde laten zien dat de ruiten van de Cybertruck onbreekbaar zijn, maar bewees precies het tegenovergestelde. Nu legt hij uit wat er misging.

Elon Musk, de grote man achter Tesla, wilde tijdens de officiële presentatie enthousiast demonstreren dat de Cybertruck onverwoestbaar is.

Sloophamer en metalen ballen

Daarom sloeg hij eerst met een sloophamer op de deur. Vervolgens werden er twee metalen ballen tegen de ruiten gegooid. Hoewel de pick-up de hamerslagen doorstond, veroorzaakte het gooien van de metalen ballen twee grote sterren in de ruiten.

Pr-blunder
Lees ook:
Pr-blunder Musk: 'onbreekbare' ruiten Tesla-truck kapot gegooid

Koersdaling

Mede als gevolg van die 'onverwoestbare' ruiten, kelderde de waarde van Tesla op de beurs. Het aandeel was aan het eind van de handelsdag met 6 procent gedaald. Voor Musk betekende die koersdaling dat zijn aandelen op papier bijna 700 miljoen euro minder waard werden.

Oorzaak gevonden

Inmiddels heeft Musk laten weten hoe het kwam dat de ruiten braken. In een reactie op Twitter schrijft hij dat de klap van sloophamer de oorzaak is. Door de impact van de hamer, brak de basis waar het glas op steunt. Daardoor ontstonden de twee sterren.

De pijnlijke fout had gemakkelijk voorkomen kunnen worden. "We hadden de metalen ballen eerst moeten gooien, daarna pas de sloophamer moeten gebruiken. Een wijze les voor de volgende keer", schrijft Musk.

Ondanks de falende productpresentatie en dalende koerswaarde, zijn er inmiddels al meer dan 200.000 'onverwoestbare' Tesla's besteld.

Niet alleen Tesla gooide eigen ruiten in: productdemonstraties gaan wel vaker fout

02:38
EditieNL vond meer productdemonstraties die gruwelijk misgingen. Wat zijn de gevolgen daarvan?
BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl