Tech

Pr-blunder Musk: 'onbreekbare' ruiten Tesla-truck kapot gegooid

22 november 2019 10:34 Aangepast: 23 november 2019 11:43
Elon Musk naast de 'onverwoestbare' ramen van de Cybertruck. Beeld © AFP

De presentatie van de nieuwe elektrische pick-up van Tesla is voor Elon Musk uitgelopen op een pr-catastrofe. Hij wilde laten zien dat de ruiten van de Cybertruck onbreekbaar zijn, maar bewees precies het tegenovergestelde. Schrale troost voor Musk: hij is niet de eerste die zo opzichtig voor schut stond voor het oog van de wereld.

Elon Musk, de grote man achter Tesla, wilde enthousiast demonstreren dat de Cybertruck onverwoestbaar is. De sloophamer waarmee op de deur werd geslagen leverde inderdaad geen problemen op. De 'onverwoestbare' ruiten bleken echter niet zo stevig.

De twee metalen ballen die chief designer Franz von Holzhausen op commando van Musk tegen de ruiten van de Cybertruck wierp bij de officiële presentatie zorgden voor twee grote sterren.

"Oh my fucking god" is de reactie van Musk.

Mars

Volgens Musk is de Cybertruck 'het officiële voertuig van Mars'. SpaceX, een ander bedrijf waarbij Musk is betrokken, wil namelijk naar Mars. Voor het zover is zal de Cybertruck ook op aarde op de markt komen.

De Cybertruck moet 39.900 dollar (zo'n 36.000 euro) gaan kosten. 

Zelfs Steve Jobs

Musk is - gelukkig voor hem - niet de enige topman die afgaat op het podium bij de presentatie van een nieuwe product.

Steve Jobs bijvoorbeeld, de toenmalige topman van Apple, kreeg een foutmelding bij de presentatie van een nieuwe iPhone. Het wifi-netwerk in de zaal bleek overbelast omdat alle journalisten er gebruik van maakten. Uiteindelijk lukte het pas na een half uur tóch om verbinding te krijgen.

'Zelfremmende' Volvo

Nóg een pr-catastrofe: Volvo wilde laten zien dat de Volvo S60 zelf obstakels zou zien en zou remmen, maar de wagen knalde, zonder ook maar één moment af te remmen, achterop een stilstaande vrachtwagen:

En Bill Gates

In de tech gaat het sowieso wel vaker mis. Microsoft-topman Bill Gates zou wel even laten zien hoe mooi Windows 98 eruitzag. 

'Hé, hij werkt niet'

Bij Microsoft gaat het wel vaker mis. Zoals bij de presentatie van de Surface-tablet in 2012.

Samsung

Pr-fails zijn zeker niet voorbehouden aan Amerikaanse of Europese bedrijven. In 2014 verliet de wereldberoemde regisseur Michael Bay ineens het podium waar hij te gast was bij Samsung. Midden in het gesprek beende hij weg. 

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook:

Tesla presenteert elektrische pick-up Cybertruck

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van